[http://www.]
[./index.html]
[./index_nl.html]
[./index_nl.html]
[./compac_nl.html]
[./diresco_nl.html]
[./unistone_nl.html]
[./silestones_nl.html]
[./dekton_nl.html]
[./granit_nl.html]
[./marbre_nl.html]
[./pb_nl.html]
[./pn_nl.html]
[./france_nl.html]
[./cheminee_nl.html]
[./flam_nl.html]
[./entretien_nl.html]
[./lavabo_nl.html]
[./seuil_nl.html]
[./dalles_nl.html]
[./croute_nl.html]
[./boite_nl.html]
[./realisation_cuisine_nl.html]
[./sdb_nl.html]
[./revetement-de-sol_nl.html]
[./escalier_nl.html]
[./cuisine_silestone_nl.html]
[./historique_nl.html]
[./entreprise_nl.html]
[./video_nl.html]
[./contact_nl.html]
[https://www.facebook.com/crombe.be]
[Web Creator] [LMSOFT]
S.A. CROMBÉ N.V.
C
M

In 1898 Henri. Crombé dan meesterknecht marbrier, deelgevoot met een vrien om zijn eigen marbrerie in Sint Woluwe Pieters te creëzen.

1ste generatie

Enkele jaren later, in +/- 1904 stopt de genootschap en Henri Crombé sticht een nieuw bedrijf met zijn zonen Laurent & Frédéric, kort daarna bijgestaan door Jean en in 1914 door de jongste zoon Xavier.

2de generatie

Na hun huwelijk, instaleren de zonen van Henri zich op hun eigen rekening, Vervloesemstraat in St Lambrechts Woluwe in een werkhuis va 50M², alleen Xavier blijft bij zijn vader.

In 1942, neemt deze de zaak over en zal op zijn weg worden bijges­taan door zijn zoon Jean in 1947. Vijf jaar later stichten zij de SPRL « Marbrerie Crombé en Zonen».

3de generatie

Bij de dood van zijn vader in 1967 doet Jean alleen verder.

Jean Crombé investeert in de realisatie van een tentoonstelling zaal en deze beslissing laat niet uit zijn vruchten af te werpen.

4de generatie

In 1977 zoals de traditie, word Jean bijgestaan door zijn 2de zoon Philippe.

In 1981, beheert de firma drie personen en realiseert een zakencijfer van 7 miljoen Belgische franken.

Twee andere kinderen van Jean voegen zich bij de firma, Yves, Christine alsook de man van deze laatste, Paul Momont, zonder de echtgenote van Jean Crombé te vergeten Lilly.

De eerste beslissing bevat te emigreren naar een grotere werkplaats. De familie vindt deze in de lokalen van de marbrerie Leroy gesitueerd op de Kroonlaan te Elsene, het werkhuis heeft een voordelige op­pervlakte van 600 m². Yves, Philippe en Christine stichten het kleine familiebedrijf marbrerie een naamloze Vennootschap.

De resultaten laten niet op zich wachten. Sterk aan een productie capaciteit vermenigvuldigt met drie, ziet de firma zijn zakencijfer in hallucinante proportie stijgen, van 7 naar 110 miljoen Belgische franken in een tijd van 8 jaar.

In 1989, ziet de marbrerie Crombé zijn werkhuis terug te klein worden.

In het begin van de jaren 90 verhuist de marbrerie Crombé naar een nieuwe constructie van 7000 m² op de Haachtsesteenweg, met bure­len, een Show Room en productie werkhuizen.

In 2001, koopt de familie Crombé de firma Gain Bougard en creëert de Scierie de Carrière de Maffle SPRL (SCM) www.scieriemaffle.be

5 de generatie

En vijfde generatie in de persoon van Xavier Crombé, bestaat in het gebruik van nieuwe productie technologien.

Xavier Crombé symboliseert de nieuwe generatie die surft op de tech­nieken die toe staan een nieuw elan aan het bedrijf te geven  
5 generaties marmerbewerkers tot uw dienst