Crombé : Plan de travail cuisine

Graniet

Wat is graniet ?

De graniet is verwant met de origines van de tijden.Het is de meest verspreide magmatische en plutonische rots.De graniet komt uit het afkoelen en de langzame kristallisatie van magma in de dieptes van de aarde.(dateerd van ongeveer 400 miljoen jaren en meer).

Waarom graniet kiezen ?

Graniet is niet enkel bestand tegen krassen en tegen warmte,maar is ook extreem hard en weing poreus.Hij is dus uiterst geschikt voor keukenwerkbladen en intensief gebruikte vloeren.

Men moet wel onderstrepen dat graniet niet altijd volledig bestand is tegen vlekken.Om het onderhoud het maximum te vergemakkelijken is het aan te raden de werkbladen in graniet te laten behandelen voor gebruik alvorens een effektieve bescherming te garantiseren tegen vetten en vervuilende substanties.

De verschillende afwerkingen zijn :

  • gepolijst :het reflectrerende oppervlak heeft een uitzonderlijk uitzicht.De tint/struktuur worden versterkt.
  • verzoet :het verzoeten gebeurt met water en met behulp van verschillende series schuurkoppen.De korrel van de schuurkoppen bepaald het gezochte resultaat.het verenigd en mat oppervlak vertoond kleine lichte reflekties.
  • anciento :de platen of tegels zijn eerst gezandstraald of gevlamd en daarna geborsteld.Door het borstelen word het ruwe oppervlak zachter.Dit oppervlak heeft een grovere korrel min of meer blinkend waarvan de vorm onregelmatig is,maar de natuursteen heeft een grotere zachtheid bij aanraking.De afwerking anciento geeft de natuursteen een rustiek aspect.
  • letano :de licht geborstelde afwerking accentueerd de natuurlijke tint van het materiaal.De lichte onregelmatige afwerking van het oppervlak,geeft een unieke sensatie bij aanraaking van het materiaal,vergelijkend met leder of de huid van een sinaasappel.De afwerking letano wordt gebruikt voor verschillende, applicaties :binnenvloeren,badkamers,gevelbekleding,werkblad,etc

Sensa Black Beauty  

Sensa India Black  

Sensa Orinoco  

Sensa  Glacial Blue   

Black India poli

Black India anciento

  

Black India flammé

  

Brown Antique

  

Bianco Cristal

  

Bianco Sarde

Ghibli

  

Giallo Veneziano

  

Ghiandone

Rosa Porrino

  

Ivory Brown

  

Jasberg poli

  

Jasberg adouci

  

Jasberg anciento

  

Jasberg flamme

  

 Juparana Colombo

  

Kashmir Gold

  

Kobra

Labrador Bleu

  

Labrador Brown

  

Labrador Vert

  

Mass Blue

  

Multicolor Rouge

  

Multicolor Vert

Paradisio

  

Shivakasi

  

Star Galaxy

  

Talila grey

Tarn

  

Vert Eucaliptu

  

Vert Tropical

Matrix

  

Sensa Bianco Antico

  

Sensa Black Beauty

  

Sensa Colonial White

  

Sensa Glacial Blue

  

Sensa Ice Blue

  

Sensa Indian Black

  

Sensa Moak Black

  

Sensa Orinoco

  

Realisaties in

Graniet Sensa